Aksjesparekonto: Flyttefrist ut 2019

Overgangsordningen for aksjesparekonto er forlenget ut 2019. Det er gode nyheter for alle som har tenkt på å flytte aksjefond inn i ordningen, men av ulike årsaker ikke har flyttet.

2018 skulle være det andre og siste overgangsåret for flytting av aksjefond til aksjesparekonto. Så kom nyheten om at det var politisk enighet om å forlenge overgangsordningen for aksjesparekonto ut 2019. Bakgrunnen var at norske fondssparer var trege med å flytte inn i ordningen. Kun en tredjedel hadde flyttet like før ordningens utgang, ifølge nrk.no og tall Forbrukerrådet innhentet fra Verdipapirsentralen. 

eirik_presse_200px
Eirik Krogstad

Attraktiv sparekonto

– Den største fordelen med en aksjesparekonto er at du kan bytte mellom ulike aksjefond uten å realisere skatt. Når du tar penger ut av ordningen, tar du først ut pengene du har skutt inn skattefritt, sier Eirik Krogstad, produktsjef i Delphi Fondene.

Har du for eksempel 200.000 kroner i aksjefond og halvparten er gevinst, kan du ta ut 100.000 kroner uten å bli belastet skatt påfølgende ligningsår.

– Overgangsordningen er ekstra gunstig for deg som allerede sparer i aksjefond og som har opparbeidet en solid gevinst, siden du kan flytte aksjefondsandeler inn på en aksjesparekonto uten at det utløser skatt, nå også ut hele 2019, sier Krogstad.

Start aksjesparekonto hos Delphi

Du kan også flytte aksjefond fra andre forvaltere til Delphis aksjesparekonto, både enkeltfond og hele kontoer. 

Flytt fond til Delphis aksjesparekonto

NB: Dersom fondene du ønsker å flytte fra en annen leverandør til Delphi Fondene ikke er konvertert til aksjesparekonto hos den andre leverandøren, må vi ha flyttemeldingen før 1. desember 2019.

Fond fra andre forvaltere

Gjennom Delphis aksjesparekonto får du også tilgang til fond fra andre fondsleverandører, rundt 130 ulike fond. I tillegg til å kunne kjøpe fond fra andre forvaltere, kan du også samle fond du har fra før i vår aksjesparekonto. Slik får du bedre kontroll på verdiene. Når fondene er vel på plass i Delphis aksjesparekonto, velger du selv om du vil fortsette sparingen eller flytte hele eller deler av sparingen over i Delphi-fond.

Med Delphis aksjesparekonto får du:

  • En moderne og intuitiv investeringsportal
  • God rapportering og oversikt 
  • Mulighet til å opprette flere ASK-kontoer til ulike formål (til barn, pensjon, hus, osv.)
  • Smidig håndtering av skatt ved arv og gaver
  • Flere fond per spareavtale – kun én avtalegiro nødvendig per aksjesparekonto, uansett hvor mange fond det spares i. Mulig å endre fondssammensetning uten å opprette ny avtalegiro
  • Håndtering av uoppgjorte kjøp/salg slik at dette ikke påvirker markedsverdien på kontoen

Her finner du spørsmål og svar for Delphis aksjesparekonto.

Her finner du avtalevilkår og fondsoversikt for Delphis aksjesparekonto.

Allerede kunde? Logg inn her

Ta kontakt

Har du spørsmål angående aksjesparekonto eller sparing i Delphis fond? Vennligst ta kontakt med din rådgiver eller vårt kundesenter.