Aksjesparekonto: Flyttefrist ut 2019

Stortinget har vedatt at overgangsordningen for aksjesparekonto forlenges ut 2019. Det er gode nyheter for alle som har tenkt på å flytte aksjefond inn i ordningen, men av ulike årsaker ikke har flyttet.

2018 skulle være det andre og siste overgangsåret for flytting av aksjefond til aksjesparekonto. Onsdag 28. november kom nyheten om at Regjeringspartiene og KrF er enige om å foreslå at overgangsordningen for aksjesparekonto forlenges ut 2019. Forslaget ble vedtatt i Stortingets møte 12. desember 2018.

I følge nrk.no og tall Forbrukerrådet har innhentet fra Verdipapirsentralen, er rundt en tredel av norske personkunders aksjeverdier overført til aksjesparekonto. Det talte til fordel for en forlengelse av flyttefristen. 

eirik_presse_200px
Eirik Krogstad

Attraktiv konto

– Den største fordelen med en aksjesparekonto er at du kan bytte mellom ulike aksjefond uten å realisere skatt. Når du tar penger ut av ordningen, tar du først ut pengene du har skutt inn skattefritt, sier Eirik Krogstad, produktsjef i Delphi Fondene.

Har du for eksempel 200.000 kroner i aksjefond og halvparten er gevinst, kan du ta ut 100.000 kroner uten å bli belastet skatt påfølgende ligningsår.

– Overgangsordningen er ekstra gunstig for deg som allerede sparer i aksjefond og som har opparbeidet en solid gevinst, siden du kan flytte aksjefondsandeler inn på en aksjesparekonto uten at det utløser skatt, nå også ut hele 2019, sier Krogstad.

Flytt Delphi-fond du eier til aksjesparekonto

Start aksjesparekonto hos Delphi

Fond fra andre forvaltere

Gjennom Delphis aksjesparekonto får du også tilgang til fond fra andre fondsleverandører, rundt 130 ulike fond. I tillegg til å kunne kjøpe fond fra andre forvaltere, kan du også samle fond du har fra før i vår aksjesparekonto. Slik får du bedre kontroll på verdiene. Når fondene er vel på plass i Delphis aksjesparekonto, velger du selv om du vil fortsette sparingen eller flytte hele eller deler av sparingen over i Delphi-fond.

Flytt aksjefond fra andre forvaltere

Flytt aksjesparekonto fra andre forvaltere

Her finner du spørsmål og svar for Delphis aksjesparekonto.

Her finner du avtalevilkår og fondsoversikt for Delphis aksjesparekonto.

Logg inn for å følge dine fond og gjøre endringer

Ta kontakt

Har du spørsmål angående investeringer i Delphis fond? Vennligst ta kontakt med din rådgiver eller vårt kundesenter.