Ny forvalter på Delphi Norge

Halvor Strand Nygård tar over Delphi Norge etter at Espen Furnes har bestemt seg for å søke nye utfordringer utenfor konsernet.

IMG_1740_340x240
Halvor Strand Nygård. Foto: Delphi Fondene.

Halvor Strand Nygård startet som forvalter i Delphis forvalterteam i juni 2020, og har jobbet tett sammen med Andreas B. Lorentzen på nordiske aksjer. I tillegg til å være forvalter sammen med Lorentzen på Delphi Nordic, har han også forvalteransvaret for Delphi Kombinasjon.

– Vi er veldig fornøyde med at Halvor har takket jeg til å ta over forvaltingen av Delphi Norge, og dermed sørge for kontinuitet i forvaltningen. Han kjenner både fondet og forvaltningsfilosofien godt, og ettersom han også har jobbet sammen med Espen, er vi trygge på at overføringen av forvaltningsansvaret vil gå bra, sier leder for aksjeforvaltningen i Storebrand Asset Management, Bård Bringedal.

Før Nygård startet i Delphi Fondene jobbet han som analytiker i SEB, med fokus på energi, og i Prospera-undersøkelsen 2019 ble han trukket frem som en av de beste analytikerne i Norge innenfor sitt fagområde. Nygård har også en Master i finans fra Norges Handelshøyskole.

– Jeg er trygg på at Halvor er riktig person til å ivareta andelseiernes interesser og utvikle det norske fondet videre, sier Bringedal.

Espen Furnes startet i Delphi tilbake i 1996, og var frem til 2019 forvalter med europeiske aksjer som hovedfokus. Siden 2019 har Furnes hatt ansvaret for Delphi Norge. Utover å bidra med betydelig meravkastning til Delphis kunder, har Furnes vært med å bygge opp Delphis posisjon i det norske fondsmarkedet og som en viktig del av Storebrand Asset Management produktpalett.

– Det har vært spennende og lærerikt å få være med å bygge opp Delphi til å bli en tydelig aktiv fondsforvalter. Selv om min reise i Delphi slutter her, sitter Delphi igjen med et sterkt investeringsteam som jeg tror vil fortsette å levere gode resultater, sier Espen Furnes.

– Det er alltid trist når dyktige forvaltere slutter, og vi skulle gjerne sett at Espen ble værende. Samtidig takker vi ham for solid innsats i årene hos oss, og vi ønsker ham alt godt videre, sier Bringedal.

Furnes har sin siste arbeidsdag i Delphi Fondene 30. august.