Hobbyen som ble jobb

Bare 27 år gammel ble Ivar Harstveit forvalter av det nyoppstartede fondet Delphi Green Trends. Han forteller til Finansavisen at han alltid har hatt en genuin interesse for aksjer.

Nå har han gjort hobbyen til en jobb, og det ser han på som en fordel.


– Dette er jo ikke en jobb du kan legge fra deg. Det er alltid noe man har i bakhodet, og blir vel mer en slags livsstil, sier han til Finansavisen.

Fra analytiker til forvalter 

210324 FA_Delphi_Karriere_Ivar
Faksimile Finansavisen

Ivar Harstveit startet i Delphi Fondene som analytiker i 2019, og jobbet før det i PwC, og i Pareto mens hans studerte på Handelshøyskolen BI. Igjennom jobben som analytiker har han vært med å utvikle Delphi-modellen ved at screeningmodellen til Delphi Fondene ble utviklet til et format som forvaltende mente vil passe enda bedre for fondene med de største investeringsuniversene.

Grepene som ble tatt har vist seg å gi resultater. 2020 ble et knallår for Delphi fondene. Delphi Global leverte 25 prosent meravkastning, Delphi Norge endte 15 prosent foran indeks, Delphi Europe 10 prosent foran, Delphi Nordic 7 prosent foran og Delphi Kombinasjon 4 prosent foran indeks.

Les mer: Et superår for trendforvaltning

Til tross for endringene var det viktig at selve Delphis forvaltingskonsept ikke ble rokket ved. Fondene skulle, og skal fortsatt, forvaltes med utgangspunkt i Delphi-metoden, som inkluderer både trendanalyse og fundamental analyse.

Knallstart

Etter mindre enn to år som analytiker, fikk Harstveit ansvar for det nyoppstartet fondet Delphi Green Trends som ble lansert rett før nyttår, og etter en knallstart har det den siste tiden snudd, og grønne aksjer har fått seg en knekk.

Les mer: Dette er Delphi Green Trends

– Dette er jo ikke en jobb du kan legge fra deg. Det er alltid noe man har i bakhodet, og blir vel mer en slags livsstil, sier han til avisen.

Les hele saken om Ivar Harstveit i Finansavisen her