Stjernetalent

På Kapitals årlige liste «40 under 40», finner man Delphi-forvalter, Ivar Harstveit. Han er én av fire som bladet har intervjuet.

I siste utgave av bladet, har Kapital tatt for seg 40 talenter under 40. Magasinet velger å kalle dem «de nye stjernene i norsk næringsliv», og har intervjuet fire av de nye stjernene. Én av dem er Ivar Harstveit som forvalter Delphi Green Trends

40under40
Cathrine Ro Heuch, Lotte Tvedt, Ivar Harstveit og Zaineb Al-Samarai er i følge Kapital fire av norsk næringslivs nye stjerner. Faksimile: kapital.no

Som 27-åring ble Ivar Harstveit i fjor Norges yngste fondsforvalter med ansvar for det nye bærekraftfondet til Delphi Fondene. Med rekordhøye opp- og nedturer i markedet over det siste året har læringskurven skutt i været.

Berg-og-dal-bane

Delphi Green Trends ble startet opp 28.desember 2021, og har siden da vært med på en berg-og-dal-bane. Fondet fikk med seg slutten på den sterke oppturen som grønne aksjer hadde hatt i 2020 og var med på oppturen inn i starten av 2021, før det snudde i slutten av februar og i mars.

– Siden har det vært veldig volatilt, men totalt sett er fondet opp rundt 11 prosent hittil i år noe som er bra i forhold til investeringsmandatet og temaene vi er investert i, kommenterer Harstveit til Kapital.

 I dag er forvaltningskapitalen på fondet på over 200 millioner, altså en dobling av startkapitalen som var på 100 millioner.

 Les hele saken her eller i siste utgave av Kapital.