Drømmetreff for Delphi Global

Da den amerikanske lastebilprodusenten Nikola bykset opp 104 prosent mandag 8. juni, satt Delphi Global fullastet. Nå er aksjene solgt, og kundene har fått en gevinst på over 100 millioner kroner.

Torsdag 4. juni tok NELs storkunde Nikola snarveien inn på Nasdaq, ved å fusjonere med allerede børsnoterte VectoIQ. Første handelsdag stengte aksjen i null og ble omsatt for 33,75 dollar. Mandag uken etter gikk aksjen 104 prosent på nyheten om at selskapet snart åpner for bestillinger av pickupen Badger, skriver Finansavisen torsdag 11. juni.

Forvalter Tian Tollefsen kjøpte seg inn i VectoIQ med Delphi Global da fusjonen ble offentlig kjent. Selskapet forventer å produsere den første batteridrevne lastebilen i 2021, mens produksjonen av hydrogenlastebiler skal starte i 2022.

– På mandag morgen hadde vi 3,3 prosent av fondet investert i Nikola og det var god stemning på kontoret. Investeringen har gitt en samlet avkastning på over 400 prosent og vi har nå solgt oss helt ut for å ta gevinst. Vi har fortsatt fundamentalt troen på selskapet, men verdsettelsen begynner å bli veldig strukket på kort sikt, sier Tian Tollefsen til Finansavisen.

100 millioner realisert

Med en samlet forvaltningskapital på 2,2 milliarder kroner i Delphi Global, realiserte fondskundene dermed en gevinst på over 100 millioner kroner på drømmetreffet.

Tollefsen har fulgt hydrogenbransjen i lang tid, og NEL var blant aksjene han tjente aller mest på da han forvaltet Delphi Norge.

Stor tro på grønne aksjer

– Vi er generelt veldig positive til grønne aksjer og tror at denne trenden er kommet for å bli. De neste tiårene vil det investeres mye penger i grønne selskaper og inntjeningsveksten vil komme deretter, sier Tollefsen til Finansavisen.

Hele artikkelen finner du i Finansavisen (bak betalingsmur)