Lipper-priser og nominasjoner

Delphi Fondene kunne for fjerde år på rad motta utmerkelser ved Lipper Fund Awards. I tillegg var både Delphi Nordic og Delphi Global nominert til Investors Choice Awards 2018 i mars.

Thomson Reuters Lipper Fund Awards har i mer enn tre tiår hedret fond som har utmerket seg ved å gi sterk risikojustert avkastning. I premiedrysset for 2018, ble Delphi Kombinasjon belønnet med to Lipper-priser for resultatene som er skapt over tre og fem år, mens Delphi Nordic ble priset for prestasjoner målt over fem og ti år.

Lipper Fund Awards

– Delphi Nordic har vært forvaltet med utgangspunkt i Delphi-metoden i over 20 år, med totalt tre forvaltere ved roret. Måten vi jobber på, hvor vi ser trender og fundamentale forhold i sammenheng, har dannet et robust utgangspunkt for forvaltningen over tid. Vi har stor tro på at vi også i fremtiden skal klare å skape gode resultater og hente hjem flere priser, sier Eirik Krogstad, produktsjef i Delphi Fondene.

Årets utmerkelser føyer seg inn i rekken av Lipper-priser Delphi Fondene har mottatt de siste årene. Delphi Nordic og Delphi Kombinasjon hentet hjem utmerkelser fra denne prestisjefulle konkurransen i 2017, 2016 og 2015. Nordenfondet ble i tillegg belønnet i 2014. Delphi Europe har også fått heder og oppmerksomhet fra Lipper.

Delphi Nordic har vært forvaltet av Håkon H. Sætre siden mars 2017. Før dette forvaltet han Delphi Norge (2007-2017), med gode resultater å vise til. Sætre har også vært med å forvalte Delphi Kombinasjon siden 2013.

Her kan du lese mer om Lipper Fund Award.

Nominasjoner til Investors Choice Awards

Delphi Nordic og Delphi Global var også nominert til Investors Choice Awards 2018, som gikk av stabelen i London 13. mars. Delphi Global i klassene "Long Only Equity Fund under $1Bn" og "UCITS Equity Fund", mens Delphi Nordic var nominert i klassen "Long Only Equity Fund - Long Term Performance".

eirik_presse
Eirik Krogstad.

– Selv om det ikke ble gull i denne konkurransen, henger nominasjoner i seg selv meget høyt. Nominasjoner bidrar også til økt oppmerksomhet rundt norske fondsforvaltere og norske fond generelt, noe som er viktig i en industri preget av sterk konkurranse på tvers av landegrensene, sier Krogstad.

For å kunne bli nominert til en Investors Choice Awards, må fondet være registrert på fondsportalen Allocator. I selve nomineringen sees det både på kvantitative og kvalitative forhold.

Her kan du lese mer om Investors Choice Awards.

Her finner du mer informasjon om de ulike Delphi-fondene.

Ta kontakt

Har du spørsmål angående investeringer i Delphis fond? Vennligst ta kontakt med din rådgiver eller vårt kundesenter.