Ser mindre verdi i aksjeanalyser

Delphi Nordic-forvalter, Andreas B. Lorentzen ser mindre verdi i aksjeanalyser som kun gjengir estimatene selskapene selv gir ut. Han mener det er tegn på kunnskapsmangel hos meglerhusene.

 210510 E24 Aksjeanalyser– Aksjeanalyse blir helt klart mindre verdifullt for oss som beslutningstagere når det bare er snakk om å sette sammen informasjon fra selskapene, sier Andreas B. Lorentzen, forvalter av aksjefondet Delphi Nordic, til økonominettstedet E24.

Tidligere har E24 avdekket at 97 prosent av alle analyser av Euronext Growth-selskaper har vært kjøpsanbefalinger det siste året. Både Lorentsen og andre analytikere mener dette er med på å undergrave tillitten til aksjeanalyse som fag. Lorentzen sier til E24 at han tror noe av grunnen til dette er for mange børsnoteringer over en kort periode.

– Jeg tror derfor at meglerhusene som tilrettelegger for disse transaksjonene ofte ikke har nok kunnskap om den aktuelle industrien, og ikke minst konkurransebildet og unikheten ved selskapets teknologi, sier Lorentzen til E24.

Les hele saken hos E24