Delphi i Dagens Næringslivs Fantasyfond

Fått med deg Dagens Næringslivs Fantasyfond? Delphi-forvalter Tian Tollefsen er en av ekspertene som er med. Få med deg hans investeringstips.

Fondet til Tian Tollefsen, Delphi Global, var hele 38 posent opp i 2020, mens referanseindeksen MSCI World steg 12,9 prosent. Hittil i år er indeksen opp 6,7 prosent, mens fondet har steget 9,9 prosent.

For Delphi Global ble som sagt fasiten for året 25 prosent foran indeks, og tredje beste norske globale aksjefond i 2020. Den gode avkastningen i 2020 har flere forklaringer på.

210329_DN_Delphi_Fantasyfond_Tian_lite
Faksimile: Dagens Næringsliv 29.mars 2021


– Det korte svaret er at vi var svært aktive. Vi startet året med relativt høy syklisk eksponering, men vi var veldig raske med å redusere risikoen i fondet da virusspredningen var et faktum i Europa og børsene fortsatt var på all-time high. Det ble raskt klart at virussituasjonen, og de nye sosiale begrensingene, ville skape klare vinnere og tapere. Selskaper som Amazon, Nvidia og Netflix nøt allerede godt av eksponeringen mot megatrender som digitalisering og netthandel, og deres posisjon ble ytterligere forsterket under pandemien. Slike aksjer ble derfor en naturlig del av porteføljen, og har bidratt med omtrent halvparten av mer-avkastningen, forklarer Tollefsen.

Les mer om hvordan det gikk med Delphi Global og de andre Delphi-fondene i 2020


Investerer 100.000 fantasikroner
Tollefsen er nå en av ekspertene som er med å konkurrere i Dagsens Næringslivs aksjespill, Fantasyfond. Her skal han investere 100.000 fiktive kroner og konkurrere mot andre proffer og profiler om å få best avkastning på ti uker.

Vil du konkurrere mot Tollefsen? Les mer og med deg på her

Tollefsen understreker til Dagens Næringsliv at Fantasyfonds ti ukers horisont er veldig kort. Derfor finner han også plass til mer risikable investeringer i spillporteføljen.

– Man må enten satse alt på rødt som i et kasino eller være en veldig god trader. Mye er overlatt til tilfeldighetene. Noen av de grønne aksjene ser ganske fine ut: trenden er der fortsatt, og noen av de store, grønne lokomotivene tror jeg kan få en renessanse etter å ha vært svake kortsiktig. I det globale fondet har jeg mye solselskaper, og derfor har jeg valgt Scatec i spillporteføljen. Den ser veldig interessant ut, sier han til avisen.

Om DNs Fantasyfond

  • DNs aksjespill der man konkurrerer om å få best avkastning på 100.000 fiktive kroner i aksjemarkedet.
  • Våren 2021 startet spillet 22. mars, men det er fortsatt mulig å registrere seg på Fantasyfond.no og bli med i konkurransen. Spillet pågår i ti uker og det er gratis å delta.
  • Man må ha minst fem aksjer i porteføljen til enhver tid, og man kan investere i de fleste selskaper notert på Oslo Børs og Euronext Growth. Aksjekursene i spillet følger utviklingen i de virkelige aksjekursene fra dag til dag.
  • Eventuelle tap og gevinster i spillet er fiktive, men man kan vinne premier hver uke og den som sitter igjen med best avkastning etter ti uker stikker av med hovedpremien til en verdi av 100.000 kroner. 

Kilde: Dagens Næringsliv